Pályázatok

PROJEKTÖSSZEFOGLALÓ

A Thermodam Kft budapesti telephelyének technológiafejlesztése
2020 /12 / 08
„A Thermodam Kft budapesti telephelyének technológiafejlesztése” című projekt megvalósításához a Thermodam Kft. 24,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült 60,35 % támogatási intenzitás mellett a „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című, VEKOP-1.2.6-20 kódszámú pályázati kiíráson.

A projekt keretében beszerzésre került 1 db Certuss Universal 1300 típusú gőzfejlesztő és 1 db Megaplot Roofmaster habvágógép. A beruházással az EPS polisztirol gyártó gépsor technológiafejlesztése valósult meg, meglévő elavult gépek kerültek lecserélésre korszerű gyártástechnológiára. A beszerzett eszközök korszerűek, alacsony energiafogyasztásúak, hatékonyabban működtethető, nagyobb termelékenységű gépek, pontosabb munkavégzést tesznek lehetővé. Az izzószálas habvágógép a habanyagot nagy hőmérsékleten elpárologtatva vágja, anélkül, hogy fizikai kontaktusba kerülne a vágószál a habanyaggal. Az 1,0 m x 1,0 m méretű egymáshoz illeszthető, lejtésképző polisztirolhab táblákat az új Megaplot Roofmaster Izzószálas vágógép állítja elő. Az új gép a régi, hagyományos gépekkel ellentétben nem egyirányú, hanem többirányú lejtésképző elemeket képes egy darabban kivágni. Míg a hagyományos polisztirol habvágó géppel a lejtésképző elemek szétcsúszhatnak az összeillesztéseknél, a projekt keretében beszerzett vágógéppel ez 100%-ig kiküszöbölhető. Az EPS polisztirolgyártás alapberendezése a gőzfejlesztő. A gyorsgőzfejlesztő üzemeltetése, karbantartása költségkímélő, nem igényel állandó felügyeletet, és a telepítése, engedélyeztetésük is egyszerű. A gőz nagy energiamennyiség tárolására alkalmas, továbbá képes pontosan meghatározott hőmérsékletre fűteni a gépeket, készülékeket, szilárd anyagokat, gázokat és folyadékokat.
A Thermodam Kft nagy növekedési potenciállal rendelkező, a zöld gazdasághoz és iparhoz kapcsolódó feldolgozóipari vállalkozás. Főbb szervezeti céljai olyan fejlesztések megvalósítása, melyek a termelékenység, kapacitás, és termékminőség növeléséhez járulnak hozzá, technológiai fejlesztést eredményeznek. A jelenlegi állományi létszám megtartását és jövőbeni fejlesztését lehetővé teszi, hogy a fejlesztés eredményeképpen növelhető a termelékenység, ami nagyobb megrendelésállomány kielégítését teszi lehetővé.

 

 

Projektazonosító: VEKOP-1.2.6-20-2020-00129
A kedvezményezett neve: Thermodam Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: A Thermodam Kft budapesti telephelyének technológiafejlesztése
A szerződött támogatás összege: 24 500 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 60,35%
Támogató alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap
A projekt befejezése: 2020. december 8.