Szilikon vékonyvakolat

Felhasználásra kész, szilikongyanta bázisú, színezett vakolat.

Alkalmazási terület

Homlokzatok és igényes belső falak kialakítása és védelme régi és új ásványi vakolatokon, simítómasszákon, betonon valamennyi homlokzati hőszigetelő rendszer, EPS és EPS grafit és ásványgyapot hőszigetelő rendszerek végső bevonataként.
Szakemberek számára készült termék.
Ajánlatot kérek

Termékjellemzők

A Thermodam szilikon vakolat szilikongyanta kötőanyagból, osztályozott szemcseméretű, természetes töltőanyagból, és UV-álló pigmentekből gyártott dekoratív, rusztikus hatású bevonat.
Nagyfokú szilárdság mellett jó páraáteresztő képesség is jellemzi.
A szilikon kötőanyag tartósan magas víztaszító képességet biztosít, ennek köszönhetően nehezebben tapad meg rajta a por, korom és más szennyeződés.
A füstgázokkal, ultraibolya sugarakkal és egyéb légköri hatásokkal szembeni ellenállósága hosszútávon tartósságot biztosít.
A felületek számára az algával és falpenésszel szemben tartós védelmet nyújt.
Kaparthatású 1,5mm-es, és gördülőszemcsés 2mm-es szemcseméretekben elérhető.
A Thermodam számítógépes színkeverő rendszerén színezhető.
Rozsdamentes simítóval, szórással egyaránt felhordható.

Használati utasítás

Alapfelület előkészítés
Az alapozás megkezdése előtt a laza, málló részeket el kell távolítani, és a hibákat ki kell javítani.
A gombás, algás felületeket el kell távolítani.
Csak a teljes keresztmetszetében átszáradt, megfelelő szilárdságú, hibátlan, portól és szennyeződéstől, nedvességtől mentes simított alapra hordjuk fel a Thermodam szilikon vakolatalapozót festő henger vagy ecset segítségével.

Felhasználás

A Thermodam szilikon vékonyvakolatot lassú járású keverővel a felhasználás előtt alaposan keverje át, amennyiben szükséges vízzel hígítható (legfeljebb 0,5-1 dl vödrönként).
Más termékekkel nem keverhető.
A vakolatot az alapozó száradása után (24 óra) rozsdamentes acélsimítóval hordja fel és ezt követően dörzsölje át a felületet.
Egyenletesen, megszakítás nélkül kell dolgozni. A választott szín megfelelőségét felhordás előtt vödrönként ellenőrizze!
Javasolt próbafelhordást végezni a szín ellenőrzése és a pontos anyagszükséglet meghatározása érdekében.
Dörzsölt struktúra: Rövid száradás után műanyag simítóval, körkörösen, függőlegesen vagy vízszintesen kell kialakítani a struktúrát.
Kapart struktúra: A felhúzás után rögtön műanyag simítóval körkörösen kell eldörzsölni.
Termékösszetétel: Szilikon és diszperziós kötőanyag, pigmentek, víz, adalékszerek és töltőanyagok

Hígíthatóság:

25 kg vakolathoz legfeljebb 0,5-1 dl víz
Színezhető:

Thermodam és az NCS színkártyák színeiben

Száradási idő: Tapintásra kb 2 óra, teljes száradás kb. 24 óra, a hőmérséklet és a páratartalomtól függően
Anyagszükséglet: kapart struktúra: 2,4-2,6 kg/m2 dörzsölt struktúra: 2,8-3,0 kg/m2
Sűrűség: méretenként változó

Figyelmeztetés

A vakolat felhordása csak megfelelő időjárási körülmények között lehetséges: a levegő és a falfelület hőmérséklete ne legyen +5°C-nál alacsonyabb és ne legyen +25°C-nál magasabb.
A homlokzat felületeit közvetlen napsütéstől, széltől és a csapadéktól takarással védjük, de a védelem ellenére eső, köd, erős szél esetén ne dolgozzunk.

Minőségét megőrzi

Eredeti csomagolásban, fagytól, nedvességtől, tűző naptól védve 1 évig.

Csomagolás, kiszerelés

25 kg légmentesen záró műanyag vödörben.

Megjegyzés

Ezen a műszaki adatlapon feltüntetett adatokat legjobb tudásunk szerinti tapasztalataink alapján adjuk meg. Az adatokat a mindenkori építménnyel, alkalmazási céllal és a különleges helyi igénybevételekkel összhangba kell hozni. Kritikus alkalmazási terület esetén próbafelhordást kell végezni. Ezt fenntartva vállalunk felelősséget az adatok helyességéért eladási és szállítási feltételeink keretében. A munkatársaink által adott, az adatlaptól eltérő ajánlások csak akkor kötelező érvényűek ránk nézve, ha azok írásos formában megerősítésre kerülnek. Minden esetben az általános szakmai ismereteknek megfelelően kell az anyagokat beépíteni.